Mager | Halfvet | Vettig |
Vlees en gevogelte haas, | gehakt, | Te vermijden: |
Vleeswaren gebakken | bacon, casselrib, gekookte schouderham, | salami, worst, salades zoals bijv. vleessalade |
Vleesvervangers sojaproducten (tofu, tempeh), peulvruchten (erwten, tuinbonen, kikkererwten, linzen, bruine en witte bonen) noten en zaden quorn, seitan Kijk hier naar de samenstelling: |
Vette vis: Zalm, haring, sardine, makreel, tonijn | Vette vis bevatten de hoogste concentratie van omega-3-vetzuren, die de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk verkleinen. |
Schelpdieren: mosselen, oesters, scheermesjes, venusschelpen, .. | Supergezond, bereid ze zo puur mogelijk. |
Schaaldieren: Kreeft, garnalen, krabvlees, … | Gezonde vetzuren + barsten van vitamines |
Magere witte vis: wijting, kabeljauw, tong, koolvis, baars, schelvis, tilapia, … | Minder omega-3 vetzuren, calorie arm |
Enkele Tips :