CategorieënRecepten

Geroosterde bloemkoolroosjes met tahini

Geroosterde bloemkoolroosjes met tahini

Ingrediënten:

  • 400 gr bloemkool
  • 2 eetlepel olie
  • 1 eetlepel baharat kruiden (mix van paprikapoeder, zwarte peper en komijn, kaneel, kruidnagel, koriander, kardemom en nootmuskaat)
  • zout
  • peterselie
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • 1 eetlepel tahin
  • eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 eetlepel water

Bereiding:

Verwarm de oven op 220°C. Meng de olie met baharat kruiden en een beetje zout. Snijd roosjes van de bloemkool en verdeel de kruidenolie er overheen. Verdeel de gekruide roosjes nu over de bakplaat en bak de bloemkool nu ongeveer 20 minuten of tot de bloemkool goudbruin is. Je kunt de bloemkool ook in de Airfryer roosteren in ca. 10 minuten. Maak vervolgens de saus door de tahin, citroensap, yoghurt en water goed te mengen. Serveer de bloemkool roosjes warm met de saus en verdeel de sesamzaadjes en peterselie er overheen.